Price:

Details

KCSE EXAMINATION 2011

10 October 2011


Description:



The KNEC 2011 KCSE examinations begin on 18th October and end on 14th November. Over 300,000 candidates will be sitting for the examination across the country in the different secondary schools. Candidates have been preparing for this exam for the last four years and hence this is such a crucial moment in their lives.

Guide2Kenya takes this opportunity to wish all 2011 candidates success.

The 2011 exam timetable is as shown below.



KENYA NATIONAL EXAMINATIONS COUNCIL

KENYA CERTIFICATE OF SECONDARY EDUCATION

KCSE TIME TABLE   2011

 

DAY(S)

PERIOD

PAPER

DURATION

JANUARY TO SEPT 2011

 

443/3 Agriculture (Project)

9 months

MARCH TO SEPT. 2011

 

451/3 Computer  Studies (Project)

7 Months

MAY TO OCTOBER. 2011

 

444/2 Woodwork (Project)

445/2 Metal Work (Project)

25 hours

25 Hours

TUESDAY 20/9/2011 TO THURSDAY 13/10/2011

 

501 French Orals

502/3 German Oral

503/3 Arabic Oral

504/3 Kenya Sign Language (Practical Signing Skills)

About 15 minutes per candidate

MONDAY 3/10/2011 TO THURSDAY 6/10/2011

 

511/1 Music (Practical)

About 15 minutes per candidate

MONDAY 3/10/2011 TO TUESDAY 11/10/2011

 

446/3 Building Construction (Project)

25 hours

THURSDAY 6/10/2011

 

441/3 Practical Planning Session Home Science (Foods and Nutrition)

30 mins.

TUESDAY 11/10/2011 TO THURSDAY 13/10/2011

 

441/3 Home Science—Foods and Nutrition (Practical)

1 hr. 15 mins.

TUESDAY 18/10/2011

8.30 am —10.30 am
(1st session)

101/1 English (Functional Skills)

2 hrs.

11.15 am — 1.45 pm
(2nd session)

101/2 English (Comprehension, Literary Appreciation & Grammar)

2 hrs. 30 mins

WEDNESDAY  19/10/2011

8.30 am —11.00 am

121/1 Mathematics AIt. A

2 hrs.30mins

8.30 am — 11.00 am
(1st session)

122/1 Mathematics Alt. B

2 hrs. 30 mins.

11.45 am —2.30 pm
(2nd session)

312/1 Geography

2 hrs. 45 mins.

FRIDAY
21/10/2011

8.30 am —10.15 am
(1st session)

102/1 Kiswahili – (Insha)

1 hr. 45 mins.

11.00 am — 1.30 pm
(2nd session)

102/2 Kiswahili – (Lugha)

2 hrs. 30 mins.

MONDAY
24/10/2011

8.3Oam — 11.OOam

121/2 Mathematics Alt.A

2 hrs,30 mins.

8.30 am — 11.00 am
(1st  session)

122/2 Mathematics Alt. B

2 hrs. 30 mins.

11.45 am — 2.15 pm
(2nd  session)

101/3 English (Creative Composition and Essays based on Set
Texts)

2 hrs. 30 mins

TUESDAY
25/10/2011

8.3Oam — 10.3Oam

232/1 Physics

2hrs.

8.30 am — 11.00 am
(1st session)

237/1 General Science

2 hrs. 30 mins.

11.45 am — 2.15 pm
(2nd session)

102/3 Kiswahili (Fasihi)

2 hrs. 30 mins.

WEDNESDAY
26/10/2011

8.30 am — 11.15 am
(1st  session)

3 12/2 Geography

2 hrs 45 mins

12.00 Pm — 2.00 pm
(2nd session)

232/2 Physics

2 hrs.

THURSDAY
27/10/2011

8.30 am —10.30 am

233/1 Chemistry

2 hrs.

8.30 am — 11.00 am
(1st session)

237/2 General Science

2 hrs 30 mins

11.45 am —2.15 pm
(2nd  Session)

313/1 Christian Religious Education                    

314/1 Islamic Religious Education
315/1 Hindu Religion Education

2 hrs. 30 mins.

2 hrs. 30 mins. 

2 hrs 30 mins.   

FRIDAY
28/10/2011

8.30 am — 11.00 am
(1st  session)

232/3 Physics (Practical)

2 hrs. 30 mins.

MONDAY
31/10/2011

8.30 am — 10.30 am
(1st session)

233/2 Chemistry

2 hrs.

11.15 am — 1.15 pm
(2nd session)

443/1 Agriculture

2 hrs

TUESDAY 1/11/2011

8.30 am— 1030am

231/1 Biology

2hrs.

8.30 am — 11.00 am
(1st session)

236/1 Biology (For the Blind)

2 hrs. 30 mins

11.45 am—2.15 pm
(2nd session)

311/1 Historyand Government

2 hrs. 30 mins.

WEDNESDAY
2/11/2011

8.30 am — 10.30 am
(1st  session)

565/1 Business Studies

2 hrs.

11.15a.m— 1.45 pm ( 2nd session)

1313/2 Christian Religious Education

2 hrs. 30 mins.

314/2 Islamic Religious Education

2 hrs. 30 mins.

315/2 Hindu Religious Education

2 hrs. 30 mins.

THURSDAY
3/11/2011

8.30 am— 10.3Oam

231/2 Biology

2hrs.

8.30 am — 11.00 am
(1st  session)

236/2 Biology (For the Blind)

2 hrs. 30 mins

11.45 am —1.15 pm
(2nd  session)

443/2 Agriculture

2 hrs

FRIDAY
4/11/2011

8.30 am —10.45 am
(1st session)

233/3 Chemistry (Practical)

2 hrs 15 mins.

MONDAY

7/11/2011

8.30 am – 11.15 am

501/1 French (listening comprehension and composition)

2 hrs 45 mins

8.30 am – 10.30 am

502/1 German listening, comprehension and composition

2 hours

8.30 am – 9.20 am

503/1 Arabic (listening and comprehension)

50 mins

8.30 am – 10.30 am

504/1 Kenya Sign Language (Receptive skills)

2 hrs

12.00 pm – 2.30 pm

441/1 Home science

2 hrs 30 mins

12.00 pm – 1.30 pm

442/1 Art and Design

1 hrs 30 mins

12.00 pm – 2.30 pm

446/1 Building construction

2 hrs 30 mins

12.00 pm – 2.30 pm

448/1 Electricity

2 hrs 30 mins

12.00 pm – 2.30 pm

450/1 Aviation Technology

2 hrs 30 mins

TUESDAY 8/11/2011

8.30 am —10.15 am

231/3 Biology (Practical)

1 hr.45 mins.

8.30 am —10.45 am

236/3 Biology(Practical for Blind Candidates)

2 hrs. 15 mins.

WEDNESDAY 9/11/2011

8.30 am — 10.00 am

501/2 French (Reading
Comprehension and Grammar)

1 hr. 30 mins.

8.30 am — 11.00 am

502/2 German (Grammar and Reading Comprehension)

2 hrs. 30 mins.

8.30 am — 11.00 am

503/2 Arabic (Composition, Grammar and
Comprehension)

2 hrs. 30 mins.

8.30 am — 10.00 am
(1st  session)

504/2 Kenyan Sign Language (Language Use)

1 hr. 30 mins.

11.45 am— 2.15 pm

444/1 Woodwork

2hrs.30mins.

11.45 am — 2.15 pm

445/1 Metalwork

2hrs.3Omins.

11.45 am — 2.15 pm

447/1 Power Mechanics

2hrs.30mins.

11.45 am— 2.15 pm

449/1 Drawing and Design

2hrs.30mins.

11.45 am — 2.15 pm
(2nd  session)

45 1/1 Computer Studies

2 hrs. 30 mins.

THURSDAY 10/11/2011

8.30 am — 11.00 am
(1st  session)

311/2 History and Government

2 hrs. 30 mins.

11.15 am —2.15 pm
(2nd session)

565/2 Business Studies

2 hrs. 30 mins

FRIDAY 11/11/2011

830am— 11.OOam

441/2 Home Science—Clothing Construction (Practical)

2hrs 30mins.

9.30 am — 12.3Oam

442/2 Art and Design (Practical)

3 hrs.

8.30 am — 11.00 am

448/2 Electricity (Practical)

2 hrs. 30 mins

8.30 am — 11.00 am
(1st  session)

450/2 Aviation Technology (Practical)

2 hrs. 30 mins

1.15 pm —2.05 pm
(2nd session)

511/2 Music (Aurals)

50 mins.

MONDAY 14/11/2011

8.30 am — 11.00 am

447/2 Power Mechanics (Practical)

2 hrs. 30 mins.

8.30 am — 11.00 am

449/2 Drawing and Design (Practical)

2 hrs. 30 mins.

 

8.30 am — 11.00 am
(lst session)

45 1/2 Computer Studies (Practical)

2 hrs. 30 mins

11.45 am — 2.15 pm

511/3 Music

2 hrs. 30 mins

 




Complete the form to enquire / comment on the article:
 
First Name Last Name E-mail Telephone  Click image to generate a new code Code
Enquiry / comment
Submit

Facebook Comments


 

Blog

Africa
Africa27 Nov 2014  
Exclusive Real Madrid Memorabilia at Real Madrid Cafe
Exclusive Real Madrid Memorabilia at Real Madrid Cafe
View Details

Accommodation

Blue Post Hotel
FROM:
Blue Post Hotel in Thika, accommodation in thika
View Details

Latest News

Vivo Energy Kenya Celebrate UN Road Safety Week with a Safety Day
DATE: 08 May 2013
Vivo Energy Kenya Celebrate UN Road Safety Week with a Safety Day
View Details

Calendar  

Previous

NOVEMBER 2014

Next
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •